Egész napos tanulmányi kirándulásra hívjuk a budapesti 5 osztályos évfolyamos diákokat. A kirándulást sárga amerikai iskolabuszos utazással szervezzük. Az autóbuszon ismerkedünk Jászberény és Lehel kürtjének történetével.
 
Első állomásunk Jászberény, mely a jászság központja. Itt őrzik ma is Lehel kürtjét. A múzeum bejárása után kirándulásunk elviszi a gyerekeket a szolnoki Repülő Múzeumba. A gyűjte­mény katonai repülőgépeket, helikoptereket, vadász­repülőket, II. világháborús csatagépet és a polgári repülést kiszolgáló légi járműveket mutat be. A program során végig animátor felügyeli a programot, így a kísérő pedagógusok is aktív részvevőként élvezhetik a programot.
Kalandos tanulmányi kirándulásunk megrendelhető bármely tanítási napon. A programra 30 vagy 50 fős autóbuszokkal szervezzük csoportjainkat.
 
A program részvételi díja:
4900 Ft/Fő 50 fős csoport esetén.
5500 Ft/fő 30 fős csoport esetén.
(a részvételi díj tartalmazza az utazást sárga amerikai iskolabusszal, valamint tartalmazza a belépőjegyeket, valamint a csoportkísérő animátort)
A programon kísérő pedagógusok  díjmentesen vesznek részt.

 


 
Tananyaghoz kapcsolódó tanulmányi kirándulásra hívjuk a budapesti intézményeket. Egyesületünk visszarepíti a résztvevőket a honfoglalás korába. Ópusztaszerre szervezett programunk során.
 
Indulás az intézmény elől sárga amerikai iskolabusszal reggel 7 órakor. Utunk során animátorunk felkészíti a gyerekeket a ránk váró látnivalókra megalapozva a gyerekek háttér tudását. Megérkezve az Ópusztaszer Nemzeti Történeti Emlékparkba kezdetét veszi időutazásunk. A park területét egy feladatsor segítségével, animátorunk vezetésével járjuk be. 
A Nomád parkban honfoglaló őseink lovas és harci szokásaiból tekintünk meg egy bemutatót. A program része, hogy a csapatok a helyi, korhű postahivatalban egy képeslapot adnak fel az ottaniaknak. Ezt a csapatok együtt írják meg, címezik, bélyeggel látják el, majd feladják, hogy néhány nap múlva megérkezzenek az üdvözlések az iskolába. Ezzel is igyekszünk a lassan feledésbe merülő szokásnak - az írásbeli üdvözlésnek - emléket állítani. A kirándulás része egy választható múzeumpedagógiai foglalkozás. A hosszú nap után értékeljük a kérdéssorokat és a csapatok munkájuk jutalmául oklevelet kapnak. Hazaindulás a késő délutáni órákban.
 
Tanulmányi kirándulásunk megrendelhető bármely tanítási napon. A programra 30 vagy 50 fős autóbuszokkal szervezzük csoportjainkat.
 
A program részvételi díja:
7300 Ft/Fő 50 fős csoport esetén.
9400 Ft/fő 30 fős csoport esetén.
(a részvételi díj tartalmazza az utazást sárga amerikai iskolabusszal, valamint a belépőjegyeket és a csoportkísérő animátort)
A programon kísérő pedagógusok díjmentesen vesznek részt.

 


 
Túra helye: Pilis-hegység – Rám-szakadék, táv: 8 km
 
Mi is a Student Survivor?
Egy olyan túléléssel kapcsolatos teljesítménytúra, mely játszva tanítja meg a gyerekeket a természetben való túlélés mellett az erdő és környezetvédelem legfontosabb írott és íratlan szabályaira.
Felépítése: Találkozás Dömösön a túravezetővel. Itt a gyermekeket 2 csapatra osztjuk. Ők egymással fognak versenyezni.

Feladatok:
  • Álcázás: A természetben található növények segítségével természetes álcafestékeket kell a szabadon lévő testrészeinket megfesteni. A csapatkapitányokat az amerikai katonák által használt festékekkel álcázza a feladat elvégzésében segédkező animátor.
  • Lövészet: Íjjal, kell eltalálni a kihelyezett céltárgyakat. Minden csapattagnak próbálkoznia kell
  • Tájékozódás: A gyereket megtanítjuk turistatérképet olvasni, távolságot lemérni, szintmagasságokat leolvasni, és az iránytűt használni.
  • Elsősegély szimuláció: Egy lehetséges belesetett modellezünk, ahol a sérültet a csapatnak kell szállítani és ellátni.
  • Menedéképítés: A gyerekeknek a rendelkezésükre álló fa és kötöző anyagokból menedéket kell építeniük, mely véd az időjárás viszontagságaitól.
  • Víztisztítás: Megtanítjuk a gyerekeket a természetben található patakvízből a civilizáció szemetét használva tiszta vizet készíteni.
  • Tűzgyújtás: A nap végén katonai tűzgyújtó eszközökkel csiholunk tűzet.
 
A nyertes csapatot megjutalmazzuk. A túra végén a csoport a programot a visegrádi bob pályán fejezi be. A részvételért minden csapattag egy lecsúszást ajándékba kap.

Budapesti intézményeknek:
A program ára: 4900 Ft/fő 50 fő esetén, 5500 Ft/fő 30 fő esetén
A program hétfői és szombati, napokon 4.500 Ft/fő áron, vehető igénybe minimum 30 fő jelentkezése esetén!
Amennyiben a csoport létszáma nem éri el a 45 főt vagy szülők is részt vesznek a kiránduláson.
 
Az ár tartalmazza az utazás költéségét amerikai iskolabusszal, a programok biztosítását (Rám-szakadék túra, egy bob jegy), animátor jelenlétét.
 
A programon végig jelen van az egyesület által biztosított animátor, aki a program időrendiségéért és kivitelezésért felelős. A kirándulás programjának időrendisége változhat időjárási vagy logisztikai okokból, azonban program nem maradhat el.